За първи път: Гришо изпревари Цвети в ранглистата



16-07-2012 13:29 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров очаквано се изкачи с осем позиции в ранглистата на ATP и вече се намира под №61 в света.

 

Това стана възможно след силното представяне на Гришо на турнира в Бастад, където той достигна до полуфинал, загубен от бъдещия шампион Давид Ферер в два сета.

 

През тази седмица Димитров ще участва на турнира в Гщаад (Швейцария) и ще има възможност на натрупа още ценни точки и да си гарантира ново изкачване.

 

За разлика от него, най-силната ни представителка при жените Цветана Пиронкова бележи спад. След като изгуби близо 20 позиции заради отпадането си във втори кръг на "Уимбълдън", днес Цвети отстъпва с още 4 места и вече е под №62.

 

Така за първи път в своята кариера, Григор Димитров се класира по-високо от Цветана Пиронкова в ATP и WTA ранглистите.

 

Пиронкова също има шанс да натрупа точки през тази седмица, тъй като ще играе именно в Бастад, където Димитров записа втория си полуфинал на ATP турнир. Нейна съперничка е Луцие Храдецка.

 

Противник на Димитров в Гщаад пък ще бъде Жулиен Бенето, който е под №32 в света и съвсем наскоро бе на път на поднесе голяма изненада, изхвърляйки от "Уимбълдън" Роджър Федерер, макар в крайна сметка швейцарецът да оцеля след петсетов трилър.

 

И двата турнира започват днес, но Цвети и Гришо не присъстват в програмата за деня, което означава, че ще стартират участието си утре.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини