Гришо срещу Давид Ферер в спор за място на финал в Бостад



13-07-2012 16:41 | Станко Димов

В събота Григор Димитров ще излезе за своя втори полуфинал от календара на АТР. Съперник на българина на турнира в Бостад ще бъде водачът в схемата Давид Ферер. Испанецът е изключително силен и най-вече постоянен тенисист, като не случайно в момента заема 5-о място в ранглистата на АТР.

Показателите на Ферер от началото на сезона са впечатляващи. Той има 4 титли и един загубен финал! Още по-впечатляващото е, че тази година испанецът спечели титли на твърда настилка, клей и трева! (Окланд-хард,  Буенос Айрес и Акапулко – клей и Хертогенбош - трева).

Ферер достигна и до финал в Барселона, но загуби спора за титлата от Рафаел Надал.
Като цяло през кариерата си Давид Ферер има спечелени 15 титли, както и близо 15 милиона долара от наградни фондове. Какво повече да кажем за играч от неговата класа?!?!?!

Иначе Григор Димитров и Давид Ферер се познават добре. Те имат два двубоя, и двата през последните 12 месеци, като победител и в двата случая излезе световният №5.

За първи път се срещнаха на „Мастърс 1000” турнира в Синсинати, където Ферер се наложи се наложи с 4:6, 6:1, 7:5. Това беше в мач от втори кръг. В началото на сезон 2012, в Индиан Уелс, двамата се срещнаха в първи кръг, а Ферер спечели с 6:2, 6:2.

Двубоят между Ферер и Димитров ще се състои на централния корт, а дали от 12:00 или от 14:00 часа българско време, ще стане ясно късно днес.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини