Карлос Моя: Надал ще се завърне на върха на Олимпийските игри



Карлос Моя: Надал ще се завърне на върха на Олимпийските игри
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
13-07-2012 15:21 | Станко Димов

Рафаел Надал ще покаже най-добрия си тенис на предстоящите Олимпийски игри в Лондон. На това мнение е сънародникът и близък приятел на Матадора – Карлос Моя. Както е известно в Лондон Надал ще се опита да спечели втори златен медал, след този от Игрите в Пекин преди 4 години.

„Ранните загуби в Хале и Уимбълдън по никакъв начин няма да се отразят негативно на Надал. Напротив, за него ще бъде от големя полза, че ще започне Олимпийските игри напълно отпочинал”, коментира Карлос Моя.

„Сега хората говорят за загубата на Надал във втори кръг на Уимбълдън,  но никой не казва, че преди това той имаше 5 последователни финала в турнира, което е фантастично постижение”, припомня още Моя.

„Както винаги фаворити за златен медал ще бъдат Федерер, Джокович, Мъри, Рафа, Цонга и Ферер”, прогнозира Моя.

Според него титла от Голям шлем е по-важна от златен медал от Олимпийски игри. „Много е трудно да сравниш двете неща. Големият шлем е върха на тениса. Когато спечелиш такава титла, значи си достигнал до най-високите нива на тази игра. От друга страна олимпийските игри са на 4 години и също са специален турнир. Все пак лично аз бих предпочел титла от Шлема вместо златен медал”, заключи Моя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини