Втори АТР полуфинал за Григор Димитров!



13-07-2012 14:15 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за втори път в кариерата си на полуфинал на турнир от категорията АТР. След като преди няколко седмици достигна финалната четворка на тревните кортове в Куинс клъб, Лондон, българинът ще играе полуфинал и на турнира на клей в Бостад, Швеция. Това стана факт, след като Гришо надви със 7:6 (1), 6:3 силния испанец Алберт Рамос (№46).

Победата бе трета поредна за Димитров, който достига полуфинал в турнира без загубен сет! До момента българинът има гарантирани 90 точки за ранглистата, както и чек за близо 20 000 евро. В събота, в спор за участие на първи финал в АТР, Димитров ще се изправи срещу световния №5 Давид Ферер. До момента двамата имат два мача, в които победител излизаше Ферер. 

При нова победа Гришо ще си гарантира 150 точки за ранглистата и близо 35 000 евро от наградния фонд.

Първият сет на двубоя се разви изцяло по вкуса на Алберт Рамос, който определено има за какво да съжалява. Испанецът първи стиогна до пробив (за 3:2), но допусна моментално изравняване на резултата - 3:3.

Малко по-късно отново Рамос проби, този път за 6:5, като със сервис на своя страна  можеше да си гарантира сета. Григор обаче този път върна пробива, с който си осигури тайбрек. Видимо разколебан от представянето си, Рамос нямаше отговор на победа в играта на българина. Димитров успя да поведе с 6:0 точки, след което със 7:1 затвори сета след 63 минути игра.

Успешният завършен на първата част оказа огромно влияние върху началото на втората. Григор Димитров бе категорично по-добрият играч на корта и това даде своя резултат. Нашето момче проби на 0 за преднина 2:1, а след това затвърди пробива, отново с гейм на 0. Малко по-късно, при 5:3, Гришо проби за втори път и си гарантира място в следващата фаза на турнира.

Снимка: Официален сайт

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини