Григор Димитров на четвъртфинал в Бостад



12-07-2012 15:58 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на турнира на клей в Бостад, Швеция. Това стана възможно, след като българинът се наложи с 6:3, 6:4 над португалеца Фредерико Жил (№114). Двубоят между двамата се проведе на централния корт и продължи малко повече от час, през който Димитров бе по-добрият състезател и заслужи победата.

За класирането за четвъртфинал българина има гарантирани 45 точки за ранглистата, като при нова победа точките ще станат 90. Следващият съперник на Гришо ще бъде испанецът Алберт Рамос.

Двубоят днес започна със сервис на страната на Димитров, като в първите няколко гейма пробиви нямаше. Българинът бе първият, който успя да се справи с подаването на съперника и поведе с 4:2 в средата на частта. В следващите няколко минути Гришо и Жил си размениха серия от пробиви, която завърши с преднина 5:3 за Димитров. Тук нашето момче взе подаването си и затвори сета.

През втората част Фредерико Жил започна силно. Още в първия гейм португалецът отрази няколко точки за пробив, като за сметка на това осъществи такъв и поведе с 2:0. Димитров обаче не само не се предаде, но и записа впечатляваща серия от 4 поредни гейма, след която поведе с 4:2. До края на двубоя Гришо не допусна колебания и подпечата мястото си на четвъртфиналите.

Следващият съперник на Григор Димитров ще бъде далеч по-опасен тенисист, особено що се отнася до игра на клей. Това е испанецът Алберт Рамос, който към днешна дата е №46 в ранглистата на АТР.

Като всеки испанец, Рамос се чувства отлично на червените кортове, където играта му е най-успешна. Рамос играе с лява ръка, като в края на сезона на клей тази година записа и най-доброто си класиране в ранглистата, достигайки до №38.

Ако успее да се справи с Рамос, то Григор Димитров за втори път в кариерата си ще се класира за полуфинал на турнир от АТР. По всяка вероятност в Бостад на тази фаза ще се изправи срещу Давид Ферер, който е водач в схемата и фаворит за нов шампион.

СнимкаОфициален сайт

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини