Федерер се колебае за националния флаг, дава го на Вавринка?



10-07-2012 13:56 | Станко Димов

Роджър Федерер е на път да откаже честта да бъде знаменосец на Швейцария на Олимпийските игри в Лондон! Тенисист №1 на планетата сподели, че за разлика от другите атлети няма да отседне в т.нар. олимпийско село, а ще си наеме стая в някой от хотелите в града, тъй като в селото се разсейвал прекалено много.

„Предложиха ми да бъда знаменосец, но все още не съм дал своя отговор. Обмислям варианта да там тази чест на някой друг. В следващите 10 дни ще кажа окончателния си отговор”, сподели Федерер, който бе знаменосец на родината си на Олимпийските игри в Атина (2004) и Пекин (2008).

В Швейцария предполагат, че Федерер ще даде флага на своя добър приятел Станислас Вавринка, с когото спечелиха златен медал в турнира на двойки в Пекин и с когото играе рамо до рамо за Купа „Дейвис”.

Федерер е категоричен, че за разлика от предишните си две олимпиади, този път няма да отседне в селото, както правят всички атлети, а ще си търси хотелска стая в града. Причината – максимална концентрация!

„Този път няма да отсядам в олимпийското село. Имам опит, това ще ми бъде трета Олимпиада. В предишните две бях в селото и се разсейвах, в добрия смисъл на думата. Невъзможно е да остана в селото в Лондон обаче. Искам да направя най-доброто за себе си и затова ще бъда някъде другаде, далеч от цялата шумотевица”, коментира Федерер.

Очаква се швейцарецът да запази същата хотелска стая, която бе резервирал тази година по време на Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини