Избират между Григор Димитров и Пиронкова за знаменосец!



07-07-2012 14:07 | Станко Димов

Най-добрите български тенисисти Григор Димитров и Цветана Пиронкова се класираха за олимпийските игри в Лондон, а в момента се обсъжда идеята един от тях да бъде знаменосецът на българската делегация по време на церемонията по откриването на най-голямото спортно събитие.

Първоначално бе обявено, че трибагреникът ще носи Христо Стоичков, но впоследствие МОК постави изискване знаменосци да бъдат само действащи спортисти. Друга идея бе знаменосец да бъде боксьорът Тервел Пулев.

„Все още не сме решили кой да замести Христо", заяви генералният секретар на БОК Белчо Горанов, цитиран от "Меридиан мач".

„Мислехме да е най-заслужилият ни олимпиец Йордан Йовчев, но той има състезание на следващия ден. Мария Гроздева също е вариант, но и тя ще се състезава скоро след церемонията. Засега изборът клони към по-млади спортисти и по-конкретно към Пиронкова или Димитров. С председателя на БОК Стефка Костадинова ще разговаряме с тях", завърши Горанов.

Ако изборът падне върху тенисистите ни, то тогава България ще бъде поредната държава, чийто флаг ще бъде носен от представител на аристократичния спорт.

Припомняме ви, че Рафаел Надал ще носи знамето на Испания, Роджър Федерер - на Швейцария, Мария Шарапова - на Русия, Новак Джокович - на Сърбия, Макс Мирний - на Беларус, а специалистът на двойки Хория Текау ще води делегацията на Румъния.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини