Контузеният Григор Димитров напусна Уимбълдън



28-06-2012 20:14 | Станко Димов

Григор Димитров напусна Уимбълдън. Това стана по-възможно най-неприятния начин – с отказване. При резултат 5:7, 1:4 Гришо реши да сложи край на срещата и доброволно се отказа, след като видимо изпитваше физически дискомфорт. Малко преди да вземе крайното решение българинът се консултира с медицинско лице. Това е четвърти път в кариерата на Димитров, в който той се отказва по този начин от мач.

Така днешният четвъртък се оказва черен за нашите тенисисти. По-рано през деня участието си на „Ол ингланд клъб” прекрати и Цветана Пиронкова, която бе победена от Мария Шарапова.

Двубоят на Корт №12 започна сравнително равностойно, като в първите минути лек превес имаше опитният Маркос Багдатис. Кипърецът получи няколко точки за пробив, но Гришо не се даде.

Не са това, ами точно българинът бе този, който първи проби. Хасковлията се справи с подаването на съперника за 5:3, като със сервис на своя страна получи шанс да затвори първия сет. За жалост обаче това не се случи. Багдатис не само върна пробива, но записа серия от 4 поредни гейма, с които измъкна сета със 7:5.

В тези минути Григор Димитров видимо не стоеше добре на корта и сякаш бе измъчван от някакъв физически проблем.

Тази теза се затвърди в началото на втория сет, когато Багдатис проби току преди първата почивка и поведе с 2:1. В този момент Димитров поиска намесата на физиотерапевт и срещата бе временно прекъсната. Така и не стана ясно от какво естествено е проблемът на българина.

Лекарят на корта измери кръвното на Гришо, който първоначално реши да опита да доиграе двубоя. В следващите минутки обаче Гришо почти не се движеше на корта и при пасив 1:4 отиде и стисна ръката на кипърския си съперник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини