Непробиваемият Григор Димитров с победа на Уимбълдън



26-06-2012 20:30 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за втори кръг на Уимбълдън, след като победи на старта Кевин Андерсън (РЮА, №32) със 7:5, 7:6 (3), 6:7 (4), 6:3 след близо 3 часа и половина игра. През целия двубой Гришо сервира отлично и не допусна нито един пробив! Във втори кръг българинът ще се изправи срещу Маркос Багдатис, който надви в три сета испанеца Алберт Монтанес.

Това е втората отлична новина за деня, свързана с Григор Димитров. Припомняме, че по-рано днес хасковлията официално се класира за Олимпийските игри в Лондон, като по този начин стана първият българин, който ще представя страната ни в олимпийски тенис турнир.

До момента Гришо и Багдатис имат един двубой – на турнира на клей в Мюнхен миналата година, когато след 3 сета победата отиде на страната на Димитров. Ако успее да спечели и следващия си двубой, който ще бъде в четвъртък, Григор Димитров ще стане първият българин, който достига до трети кръг на основната схема в турнир от Големия шлем.

Какви се разви двубоят днес? Първият шанс за пробив в двубоя се откри пред Кевин Андерсън. След 15 минути игра южноафриканецът получи брейк-пойнт за 3:2 гейма, но Гришо отговори подобаващо и с 3 аса на сметката си не допусна да бъде пробит.

Минутки по-късно над Лондон заваля дъжд и двубоят бе прекъснат за около час. Паузата дойде при резултат 3:2 за Григор и 30:15 в подаването на Андерсън. След подновяването на играта Гришо на свой ред достигна до две точки за пробив, които за жалост не успя да реализира и резултатът бе изравнен - 3:3.

Сетът вървеше към логичен тайбрек, когато в последния момент, при 6:5 в своя полза, Димитров получи два сетбола. Андесън спаси първия, но с форхенд в аут сдаде сета в полза на българина - 7:5 след 50 минути игра!

Кевин Андерсън започна много агресивно втората част и можеше да поведе в резултата още в началото. Изключително тежък за Димитров се оказа третия гейм, в който нашето момче трябваше да спасява цели 6 точки за пробив. Гришо обаче не се пречупи и показа характер в напечените моменти, с което спаси гейма си.

До края на сета двамата така и не се пробиха, което логично доведе до тайбрек. В допълнителния гейм Гришо показа страхотна игра и се наложи със 7:3 точки.

В следващия сет пробиви нямаше, а Андерсън получи няколко сетбола, съответно при 5:4 и 6:5 в своя полза. Всеки път обаче началният удар на Димитров вършеше отлична работа и подаването беше спасено. Така се стигна до втори тайбрек, където южноафриканецът наложи волята си.
В четвъртия сет Григор изчака своя момент. Нашето момче проби за 5:3, след което с лекота и майсторство затвори двубоя в своя полза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини