Официално: Димитров и Пиронкова се класираха за Олимпийските игри!



26-06-2012 19:56 | Станко Димов

Българският тенис ще има двама представители на Олимпиадата в Лондон през юли. Това са Григор Димитров и Цветана Пиронкова, стана ясно след официалното съобщение на Международната тенис федерация (ITF).

Димитров влиза в списъка според класирането си в световната ранглиста, а не с покана. Общо 56 човека попаднаха в списъка по ранкинг.  Григор става първият български тенисист, който ще участва на Игри. Пиронкова ще се състезава на втора поредна Олимпиада след „Пекин 2008”, където стигна до втория кръг.

Съществува възможност Цветана и Григор да играят и в турнира на смесени двойки, където ще участват 16 дуета. Тази дисциплина влиза за първи път в програмата след 1924 година.

„Това е голям успех за българския тенис – да има двама представители на Олимпийските игри. Поздравявам Цвети и Гришо за сериозното постижение, което показва мястото и значението на спорта ни у нас.

Те положиха големи усилия и заслужено ще участват в Лондон. Надявам се, че от талантливите ни млади тенисисти ще има също такива, които ще заслужат олимпийски квоти още за Олимпиадата през 2016 година”, заяви емоционално президентът на БФТ Стефан Цветков от Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини