Надал: Привилегия е да си съпернича с Федерер и Джокович



24-06-2012 00:00 | Николай Драгиев

Рафаел Надал заяви, че за него е чест да бъде участник във впечатляващите съперничества, каквито той има с Новак Джокович и Роджър Федерер в последните години.

Според него тези сблъсъци само са дали възможност на всеки един от играчите да подобри още играта си.

"Лично аз се чувствам много голям късметлия да бъда част от тези две съперничества. Именно подобни сблъсъци донасят специална мотивация и ни карат непрекъснато да подобряваме своя тенис. Ако не си в състояние да подобряваш своето ниво, то ти си загинал в този толкова оспорван свят на тениса," смята Надал.

"Много съм доволен от начина, по който се развиват нещата в последните няколко месеца. Да мисля за нова титла на Уимбълдън обаче би било арогантно и налудничаво. Това е нещо, за което не трябва да мислиш.

"Трябва да мислиш за утрешната тренировка и това как да се подготвиш по най-добрия начин и при най-добрите условия. В момента се опитвам да мисля единствено за предстоящата ми тренировка на следващия ден и това как да подготвя играта си по най-добрия начин. Това е целта ми. Давам най-доброто от себе си във всяка тренировка, а всеки час на трева ми помага допълнително," коментира още той.

През тази година Надал ще бъде допълнително мотивиран на Уимбълдън, тъй като има шансове след турнира да си върне първото място в световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини