Тежък жребий за Пиронкова, Гришо пак срещу Андерсън



22-06-2012 14:30 | Станко Димов

Цветана Пиронкова може да се изправи срещу световната №1 и водачка в схемата на Уимбълдън Мария Шарапова още във втори кръг! Това отреди тегленият преди минути жребий.

Пиронкова, която през 2010-та година игра полуфинал а през 2011-та четвъртфинал на „Ол ингланг клъб”, ще стартира тазгодишното издание на турнир в двубой срещу квалификантка. Това е сръбкинята Весна Долонц, която към днешна дата заема 205-та позиция в ранглистата на WTA.

При победа на старта, което изглежда повече от логично, във втори кръг Пиронкова ще се изправи срещу победителката от двубоя между Мария Шарапова (Русия, №1) – Анастасия Родионова (Австралия).

Представителят ни при мъжете – Григор Димитров, ще започне участието си в турнира в двубой срещу Кевин Андерсън. Двамата се познават отлично, като до момента имат цели 4 двубоя, в които са си разменили по две победи.

И двата успеха на Димитров са на тревни настилки. За последно двамата се изправиха преди няколко дни на турнира в Куинс клуб, когато на фаза на четвъртфинал победата взе нашето момче.

При победа, във втори кръг Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от двубоя между Алберт Монтанес (Испания) и Маркос Багдатис (Кипър).

При класиране за трети кръг, което ще означава национален рекорд за българския мъжки тенис, Григор Димитров може да се изправи срещу най-голямата надежда на домакините и поставен под №4 в основната схема Анди Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини