Григор: Мога да се доверя изцяло само на баща ми



17-06-2012 19:23 | Николай Драгиев

Григор Димитров даде обширно интервю пред британските медии, в което говори за кариерата си до момента, семейството си, Олимпийските игри и други любопитни теми.

- Проби в топ 100 в края на 2011. Колко по-трудно е на това ниво?
- Трудно е. Когато навлизах като юноша при професионалистите мислех, че това ще се получи естествено и ще печеля повечето мачове. Бях освободен психически, но и доста неопитен. За моите стандарти годината бе невероятна, но спрямо това, което искам наистина до постигна, бе обикновена година. Можех да се справя по-добре.

- Кой ти помага при развитието?
- В момента тренирам в Париж в академията "Муратоглу". Там съм от три години и половина. Наскоро спрях да работя с треньора Питър МакНамара, с който бяхме доста време заедно. Сега отново работя с моя баща, който винаги е бил мой треньор и много ми е помагал.

- Колко важни са отношенията ти с твоя баща?
- Имам нужда да разчитам на някой и той е единственият човек, който познавам и наистина мога да му се доверя напълно.

- Беше ли трудно да напуснеш България?
- Беше сравнително лесно за мен, тъй като напуснах България доста рано. Не чувствал носталгия или нещо такова, което е малко тъжно, но така се развиха нещата при мен.

- Харесваш ли Париж?
- Обичам го, страхотен град.

- Вероятно прекарваш много време там?
- Да, миналата година бях вкъщи само за 4 седмици от годината.

- Липсва ли ти България?
- Да, България винаги ще бъде България за мен. Там съм пораснал и никога няма да забравя от къде идвам. Имах много труден живот като дете, израснах в много малък град, без много добри условия.

- Кой ти даде първата ракета?
- Моят баща.

- От спортно семейство ли произлизаш?
- Да, майка ми е бивша волейболистка. Сега тя учи децата да играят волейбол. Баща ми пък е треньор и ме учи как да играя.

- Коя настилка ти подхожда най-много?
- Бих казал твърдите кортове.

- На такива кортове ли израсна?
- Израснах на клей. Нямам нищо против клея, но ми е доста по-комфортно на останалите настилки. Не става въпрос, че мразя клея или нещо такова. Освен това почти цялата година е на твърди кортове, а сезонът на клей е 4-5 седмици.

- И на трева времето е странно малко.
- Точно така. Обичам да играя на трева. Трябва да бъдеш добър играч на всички настилки.

- Какво би значело за теб да играеш на Олимпийските игри?
- Първо това е много престижно. Това е една от целите ми през сезона. Ако успея да се класирам ще съм много щастлив. Особено пък в Лондон, който е един от моите любими градове, където спечелих Уимбълдън. Позитивно настроен съм.

- Какви са другите цели, които си поставяш, освен Олимпийските игри?
- Това ми е основната цел в момента. Не ми се говори за ранглистата, тъй като това е нещо променящо се от ден на ден. Никога не знаеш какво ще ти се случи, може да се контузиш, да се откажеш. Имам свои цели. Искам да развия своята игра и ако успея, знаете, всичко следва от това и ще се получи по един естествен начин. Понякога, ако твърде много насилваш своя късмет и опитваш да провокираш нещата, те не се развиват по желания начин.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини