Надал: Все още не мисля за финал с Федерер в Хале



13-06-2012 19:17 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Рафаел Надал призна, че винаги е трудно да се настрои за игра от сезона на клей за турнирите на трева. Още тази седмица Рафа ще трябва да се впусне в участие на турнира в Хале, а след това и на Уимбълдън.

"Винаги е трудно да играя в седмицата след "Ролан Гарос", натрупва се много напрежение и емоции. Винаги съм и малко уморен след "Ролан Гарос". В същото време е много важно да успея да се адаптирам към скоростта на тревните кортове и условията като цяло. Този преход никога не е лесен," коментира Рафа.

Надал отчита, че успехът в Париж е бил особено важен за него и се е явявал основен приоритет пред него и екипа му за сезона.

"През цялата година това е основната ни задача. Това е много специален турнир за нас. След загубата на три турнира от Големия шлем, този успех е още по-специален. В същото време да спечеля седем пъти този турнир е нещо невероятно," обясни Рафа, който вече е в Хале.

"Това е един от най-трудните турнири за мен през годината, тъй като нямам никакво време да се адаптирам. Въпреки това съм много радостен, че отново съм тук в Хале, това е чудесен турнир, със страхотна атмосфера. Не мога да мисля за финал с Федерер. Гледам ден за ден," коментира Надал, попитан дали очаква да играе в спор за титлата с Роджър Федерер.

"Ще опитам да спечеля тук. В последните години спечелих Уимбълдън, в Куинс. Но Роджър е специалист на трева, за него адаптация е по-лесна. В последните години и аз напреднах в играта на трева, но имам нужда от доста часове работа. Всяка победа е важна за мен," коментира още Надал.

"Тотално различно е да играеш на клей, а след това на трева. Но това не е нещо ново за мен, случва се всяка година. С опита, който имам, знам че трябва да приемам спокойно и победите, и загубите," обобщава испанецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини