Преди непредвидимия 26-и сблъсък Федерер - Джокович



07-06-2012 21:59 | Николай Драгиев

Новак Джокович и Роджър Федерер ще се срещнат за 26-и път, този път в полуфиналите на "Ролан Гарос" 2012. Двамата играха в тази фаза и преди година, когато Федерер спечели в 4 сета и прекъсна серията от 43 поредни победи на сърбина.

Цялостно погледнато битките между двамата винаги са били много равностойни и са решавани буквално от няколко разигравания. По традиция Федерер е по-агресивният играч на корта, докато Джокович разчита на това да печели по-дългите разигравания.

До момента Федерер води с 14:11 в преките сблъсъци, но в последната им среща съвсем наскоро, Джокович се наложи на клея в Рим с 6:2, 7:6.

Ето и някои любопитни факта преди поредната класика Федерер - Джокович:

- Този петък ни предстои 10-ият им сблъсък само в турнирите от Големия шлем. Федерер води в тези мачове с 5:4. Той има предимство от 19:14 спечелени сетове и 181:178 гейма.

- Интересен факт е, че 7 от досегашните сблъсъка между двамата са на полуфинали в турнири от Шлема. Джокович води с 4:3 в тях.

- Джокович е в серия от 26 поредни победи в турнирите от "Големия шлем". Само на "Ролан Гарос" той има 30 победи от 37 мача.

И докато Федерер се бори в Париж за шести финал и евентуално своята 17-а титла от Големия шлем, то Джокович продължава да преследва своя "Ноле Шлем". Или иначе казано титла в Париж ще му осигури Кариерен "Голям шлем" от четирите най-престижни турнири в тениса.

Програма за петък:
14,00 часа:
Рафаел Надал - Давид Ферер
След това:
Новак Джокович - Роджър Федерер

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини