ВИДЕО: Рафаел Надал хвали началния си удар



07-06-2012 12:52 | Станко Димов

Рафаел Надал не скри задоволството си след поредната победа, която го класира за полуфинал на „Ролан Гарос”. В сряда световният №2 се наложи със 7:6, 6:2, 6:3 над Николас Алмагро и продължава да няма загубен сет не само в турнира, но и от началото на сезона на червен клей!

Матадора призна, че е много доволен от началния си удар, който през последните седмици бележи сериозен прогрес. За справка – Рафа е загубил само веднъж подаването си от началото на „Ролан Гарос”.

„Определено съм доволен от началния ми удар. Особено в последните два мача сервирах страхотно, което е много важно, когато играеш срещу силни опоненти”, каза Надал.

Надал се върна назад във времето и си спомни първия път, когато стъпва на „Ролан Гарос”. Това се случва през 2005-та, от когато започва и страхотната серия на Рафа в Париж (50 победи и 1 загуба).

„За жалост пропуснах турнира през 2003-та и 2004-та заради контузии. Когато дебютирах през 2005-та положението беше различно. Бях спечели турнирите в Монте Карло, Барселона и Рим. Целта ми на „Ролан Гарос” беше да се класирам за финалните кръгове, а там каквото стане. Дори не съм и мечтал, че един ден ще имам 6 трофея от турнира”, споделя Надал.

Рафа говори още за развитието на играта си през последните години, както и сравнително по-доброто му представяне при начален удар и бекхенд. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини