Джокович: Вярвам в победата, но не съм фаворит срещу Федерер



06-06-2012 17:48 | Николай Драгиев

Откакто загуби преди година от Роджър Федерер в полуфиналите на "Ролан Гарос", световният номер 1 Новак Джокович не познава вкуса са поражението в турнирите от Голямата четворка. Или иначе казано 26 поредни победи.

Сега отново в Париж, този петък, ще видим сблъсък между двамата големи майстори в играта. Това стана възможно, след като и двамата постигнаха доста трудни петсетови победи в четвъртфиналите на "Ролан Гарос".

Самият Джокович бе принуден да спасява цели 4 мачбола срещу Жо-Вилфред Цонга на централния корт в Париж. "Няма рационално обяснение, с което да опишеш какво усещаш при тези точки. Стараеш се да си силен психически и да вярваш в ударите си. Опитът също е важен, през последните години съм имал подобни мачове. Радвам се, че успях да остана агресивен в тази моменти и това ми се отплати," обясни Джокович след срещата.

"Тенисът е преди всичко психологически спорт. Физически всички сме подготвени, всички знаем как да удряме топката. Но е въпрос на няколко точки да се определи победителят. Един печели, а един губи. Трябва да се стараеш да даваш най-доброто от себе си във всеки момент. Заради такива мачове се състезаваме всъщност. Наистина съм щастлив че спечелих," допълва световният номер 1.

Сърбинът коментира и предстоящия в петък полуфинал с Роджър Федерер.

"Предстои пореден велик полуфинал. Няма какво да кажа за Роджър. Всички знаете каква класа притежава и всички очакват най-добро представяне от него в тази фаза на турнирите. Той също стигна до обрат. И двамата имахме тежки мачове. Миналата година той ме победи и игра невероятно добре. Аз също бях на високо ниво тогава.

"Много е важно да бъда максимално съсредоточен и агресивен от началото, защото иначе Роджър поема контрол върху мача от самото начало. Ще изляза, вярвайки в победата. В такъв мач няма фаворит. Всичко е възможно," смята още Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини