Федерер изненадващо напусна спортната агенция IMG



02-06-2012 12:40 | Николай Драгиев

Роджър Федерер е напусна международната спортна агенция IMG, която се грижеше за делата му извън корта. Това стана, след като това стори и неговият личен агент Тони Годсик.

Засега не е ясно кой ще се грижи за интересите на бившия номер 1 и дали самият Годсик няма да запази поста си. Той съпруг на бившата тенисистка Мери Джо Фернандес, а освен това са лични приятели на Федерер и съпругата му Мирослава.

Самият Федерер подписа с IMG през 2005-а година. В периода 2005-2012-а той имаше и кратък период, в който за делата му се грижеше лично жена му Мирка и швейцарски адвокат.

"Вече напуснах IMG и това не е за първи път," обясни Федерер.

30-годишният Федерер успява да изкара средно по около 50 милиона долара годишно от наградни фондове и рекламна дейност. От IMG получават процент от тези негови приходи.

"Контрактът ни с Роджър Федерер изтече и вече не го представляваме. Роджър е икона в света на спорта. Джентълмен и голям шампион и се надяваме да работим с него и в бъдеще," коментираха от IMG.

От своя страна швейцарецът изрази желание до Уимбълдън да реши въпроса с това кой ще представлява интересите му оттук нататък.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини