Експресен триумф за Новак Джокович



01-06-2012 22:52 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович постигна бърза победа над французина Никола Девилде (№286) с 6:1, 6:2, 6:2 и намери място в четвърти кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

Бързият успех за Джокович бе важен, тъй като времето за игра можеше да не стигне и да се наложи да излиза на корта и в почивния си ден - събота. Сърбинът обаче показа стабилна игра и не даде особени шансове и на без това неопитния в подобни сблъсъци съперник.

"Беше важно да спечеля днес. По никакъв начин не исках да се връщам утре на корта само за няколко гейма," коментира самият Ноле.

В цялата среща Джокович нямаше абсолютно никакви проблеми, реализира седем пробива и допусна само един такъв в своето подаване. Срещата продължи скромните 1 час и 40 минути.

Крайно любопитно е, че на практика Джокович си върна на Девилде за загуба от него през 2005-а година. Тогава на турнир от сериите "Чалънджър" в Монца французинът печели на клей с 4:6, 6:3, 7:5.

Следващият съперник на Джокович в неделя ще бъде Андреас Сепи от Италия. Сепи се наложи днес над Фернандо Вердаско в пет сета. До момента Джокович води с внушителното 7:0 в преките сблъсъци с италианеца. В тях е загубил едва два сета.

Така Джокович, който в Париж гони оформяне на кариерен "Голям шлем", записа своята 24-а поредна победа само в турнирите от Голямата четворка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини