Фитнес гуруто на Федерер: С годините не е загубил от физическите данни



01-06-2012 18:04 | Николай Драгиев

Фитнес съветникът през годините на Роджър Федерер - Пиер Паганини изрази своята увереност, че неговият клиент и приятел далеч не е загубил от качествата си в сравнение с годините, в които доминираше тотално в световния тенис.

"Убеден съм, че той не е загубил от физическите си възможности. Не трябва да забравяме, че Роджър има невероятен усет и може да се предпазва от проблемите превантивно. В тениса не е достатъчно само да си бърз. Трябва да тичаш много, но да използваш скоростта си интелигентно. А Роджър е много интелигентен в това отношение," коментира Пиер Паганини, който през всичките тези години се грижи за физическото състояние на 16-кратния шампион в турнири от Големия шлем.

Според любопитно изследване през 2002-а година на "Ролан Гарос" са участвали 11 състезатели над 30 години. През 2012-а година тяхната бройка ще бъде 37!

Това подсказва, че състезателите все по-успешно се възползват от новите технологии и благодарение на повечето знания, които имат се грижат максимално добре за телата си.

Това от своя страна не позволява и на юноши да пробиват в елита, както се случваше не рядко в предишни години.

На подобно мнение е и ветеранът Ярко Ниеминен. "Убеден съм, че ще има една група играчи, които ще играят на много високо ниво и на 35 години. Ако Роджър остане здрав, то той ще играе със сигурност до 35," коментира Ниеминен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини