ВИДЕО: Шампионът с лекота достигна трети кръг



31-05-2012 16:40 | Станко Димов

Големият фаворит за трофея Рафаел Надал се класира за трети кръг на „Ролан Гарос”, след като записа изразителна победа – 6:2, 6:2, 6:0 над Денис Истомин (Узбекистан).

Срещата между двамата на „Сузан Ленглен” продължи по-малко от два часа, което не се забелязва всеки ден в двубои, с участието на Надал. Световният №2 не допусна нито един пробив, като завърши двубоя с 25 печеливши удари и 17 непредизвикани грешки.

Испанецът записа 16-та поредна победа в Париж, а в трети кръг ще се изправи срещу Флориан  Майер (Германия, №32) или Едуардо Шванк (Аржентина).

Поне на пръв поглед схемата на Рафаел Надал изглежда лесно преодолима, като първото по-сериозно препятствие пред испанеца се очертава да дойде на четвъртфиналите, когато той може да срещне Янко Типсаревич.

Съперник на Рафа на полуфинал пък може да бъде Давид Ферер или Анди Мъри, които поне на хартия са фаворити до сблъсъка си на четвъртфиналите.

"Днес играх добре. В началото може би не сервирах както трябва, но с течение на двубоя това се промени. Все пак обаче мисля, че има какво да очаквам от началния си удар", каза след двубоя Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини