Новак Джокович на 5 стъпки от кариерен шлем



30-05-2012 14:35 | Станко Димов

Новак Джокович записа 23-та поредна победа в основна схема на турнири от Големия шлем. Световният №1 се класира за трети кръг на „Ролан Гарос”, след като победи Блаж Кавич с 6:0, 6:4, 6:4 за малко повече от два часа игра. Джокович имаше безпроблемен първи сет, но през втората и третата част Кавчич му оказа по-сериозна съпротива.

В крайна сметка обаче Джокович наложи волята си и вече е в трети кръг, където го очаква квалификант - Никола Девилде (Франция) или Михаел Берер (Германия). Благодарение на успеха днес Джокович е „само” на 5 победи от кариерен шлем.

Първият сет на двубоя не предостави никаква интрига. Джокович се нуждаеше точно от 23 минути, за да си осигури преднина 6:0. Сърбинът наниза 16 печеливши удара (срещу 2 за Кавчич) и загуби колосалните 2 точки при собствен сревис!

Серията от поредни геймове на серията на сърбина бе спряна в началото на втория сет, в който Кавчич най-после успя да спечели подаването си за 1:1. Това предизвика и бурните аплодисменти на обидно малкото публика, която бе заела места на „Сузан Ленглен”.

Едва ли обаче някой е предполагал, че в следващите минути интригата ще се върне с пълна сила, но точно това се случи! Окрилен от първия си спечелен гейм, словенецът взе и следващите 2, като поведе с 3:1. Тук някъде Джокович разбра, че въпреки „геврека” от първия сет, Кавичич няма да му подари мача с лекота.

Последваха няколко напрегнати гейма, като при 2:4 Джокович записа серия от 4 поредни гейма и взе сета.

Третата част бе още по-равностойна. Въпреки, че имаше няколко точки за пробив в началото, Ноле така и не успяваше да дръпне в резултата пред Кавчич, който пък от своя страна записа няколко наистина впечатляващи минаващи удари, които никак не се харесаха на световния №1 и видимо го изнервиха.

Сетът вървеше гейм за гейм, когато при 5:4 Джокович достигна до 4 мачбола. Блаж Кавчич спаси първите 3, но прати в аут топката от форхенд при четвъртия опит и напусна турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини