Надал: Отивам в Индиън Уелс единствено за титлата



09-03-2010 18:32 | Николай Драгиев

Рафаел Надал се закани да атакува титлата на турнира в Индиън Уелс, въпреки че не е играл от Australian Open, където се оттегли заради травма. Бившият номер 1 обяви, че вече не чувства болка в коленете и това е предпоставка да се представи на нужното ниво.

"Тренирах много здраво 3 седмици. Преди това и подготовката ми за сезона бе насочена към това да си върна старата форма. Чувствам се напълно здрав и нямам болки в коленете. Сега просто искам да се състезавам," разясни Рафа.

"Основната ми цел е да се представя на ниво на Индиън Уелс, където имам да защитавам 1000 точки, а и в Маями. Е, разбира се, трябва и да играя добре за тази цел," допълни испанецът.

Рафа не е излизал на корта от четвъртфинала на Откритото първенство на Австралия, когато се отказа срещу Анди Мъри. Той пропусна и сблъсъка за Купа "Дейвис" на Испания с Швейцария, но допълни, че има желание да играе срещу Франция в четвъртфиналите на 9 юли.

"Срещу Франция ще бъде много тежко и тимът трябва да бъде готов на 100%. Искам да участвам в тези мачове", обеща още големият шампион.

Испанците вече са се устремили към трета титла за купа "Дейвис".

Иначе в Индиън Уелс ще се събере почти целият елит в тениса при мъжете и жените за поредна година. Турнирът е посещаван от над 300 хиляди души всяка година и отстъпва само на тези от Шлема по този показател.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини