ВИДЕО: Григор с блестяща първа победа на "Ролан Гарос"



29-05-2012 15:39 | Николай Драгиев

Григор Димитров постигна своята първа победа в кариерата на "Ролан Гарос". Българинът се наложи убедително със 7:6(3), 6:1, 6:1 над Доналд Йънг (САЩ, №51).

Това бе дебютна победа на Гришо на кортовете в Париж и така единственият турнир от Големия шлем, на който не е прескачал първи кръг, остава US Open.

Димитров бе по-добрият тенисист на корта през целия мач и дори можеше да запише още по-убедителна победа над американеца.

СНИМКИ ОТ ПАРИЖ ВИЖТЕ ТУК!

Григор стартира мача леко припряно и се наложи да спасява няколко точки за пробив още в първия си сервис гейм. След това обаче той се успокои и заигра по-убедително. Това се видя и в резултата. Димитров проби и при 5:4 сервираше за сета. Той обаче прояви слабост и допусна пробив в своето подаване за 5:5.

В крайна сметка се стигна до логичен тайбрек. В него Димитров бе доста по-убедителен и спечели със 7:3 точки. Сетът продължи 58 минути.

Спечелването на първата част се отрази положително на българина, който заигра още по-добре във втория сет. Резултатът не закъсня и той с лекота поведе 5:0. Йънг се измъкна от така наречения "лешник", но само за да отстъпи с 1:6.

Окрилен от чудесното си представяне Димитров започна прекрасно третия сет, в който бързо взе два пробива аванс за 4:1. Йънг тотално свали гарда и не успя да вземе дори гейм до края на срещата!

За успеха си Димитров взима 45 точки за световната ранглиста, където в момента е 87-и.

Във втори кръг Димитров ще играе с местния представител Ришар Гаске (№20) в четвъртък. До момента двамата имат един мач, спечелен от Гаске на твърди кортове в Дубай с 6:2, 6:4 през 2011-а.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ УСПЕХА НА БЪЛГАРИНА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини