Новак Джокович: Рафа е големият фаворит!



25-05-2012 19:44 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович опита да тушира напрежението от раменете си и заяви, че големият фаворит за трофея от „Ролан Гарос” е Рафаел Надал.

Както е известно във френската столица Ноле ще преследва първа титла от „Ролан Гарос”, която ще му позволи да направи „кариерен шлем”. Нещо повече – ако спечели в Париж, то Джокович ще държи в ръцете си всички титли от Големия шлем!

„Винаги съм позитивно настроен. Имам високи очаквания към себе си, както винаги. Смятам, че в момента изживявам най-добрите дни от кариерата си. определено съм на върха на възможностите си, затова искам да запиша възможно най-добри резултати”, коментира Джокович.

„За мен обаче големият фаворит в Париж все още е Надал. Той беше такъв и миналата година. Резултатите му на клей са невероятни. Рафа игра добре в Рим и винаги показва най-доброто от себе си в края на турнирите. Точно поради тази причини за мен Надал е този, с който всички ще трябва да се съобразяваме.

Предпочитам на този етап да не мисля много за възможността да спечеля втора титла от Големия шлем за годината. Напрежението върху мен е достатъчно голямо и не искам да го усилвам”, каза още сърбинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини