Симон спря Григор Димитров по пътя към четвъртфиналите



23-05-2012 18:56 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на турнира от АТР 250 категорията в Ница (клей). В среща от втори кръг българинът отстъпи с 3:6, 3:6 пред представителя на домакините Жил Симон, който е поставен под №2 в основната схема и е 12-ти в ранглистата на ATP.

Това беше трети двубой между тях, а хасковлията регистрира трета загуба. Предишните им две срещи бяха през 2009-та година в Марсилия (твърда настилка, зала) и Куинс Клъб (трева).

Въпреки поражението днес, Григор Димитров има за какво да е доволен от представянето си в Ница. 21-годишният тенисист регистрира 4 победи (3 в квалификаците и една в основната схема), които ще му донесат 32 точки за ранглистата.

Следващият турнир, на който ще видим талантливият български състезател е „Ролан Гарос”. Гришо ще попадне директно в основната схема, а името на неговият съперник ще бъде определено в петък, когато се тегли жребият. Миналата година Димитров дебютира на Откритото първенство на Франция, като загуби в първи кръг от Жереми Шарди.

Първият сет на двубоя продължи приблизително 40 минути и в него Жил Симон показа сериозна класа. Французинът сервираше брилянтно, като загуби едва 3 точки при свой сервис! За жалост същото не можеше да се каже за Гришо, който в сравнение с първите си 4 срещи бе доста по-колеблив. Нашето момче вкара 50% начален удар, което срещу опитен играч като Симон е гаранция за неуспех.

Втория сет, подобно на първия, започна с ранен пробив за Симон. След близо 10-минутен гейм и пропуснати два брейк-бола, французинът успя от третия опит и поведе в резултат – 3:1. В ответния гейм Григор Димитров достигна до първата си точка за пробив в мача, но тя бе неутрализирана с ас на сметката на Симон.

Това сякаш допълнително обезкуражи българина, който в следващите секунди допусна без битка Симон да затвърди пробива и да поведе с 4:1.

Това до голяма степен беше и последният по-интересен момент в двубоя. За изключително опитен състезател като Жил Симон бе детска играя в оставащите минути до края на двубоя да подпечата победата си, която го класира за четвъртфинал в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини