Григор Димитров с четвърти пореден успех в Ница



22-05-2012 14:27 | Николай Драгиев

Григор Димитров започна по отличен начин турнира ATP 250 в Ница. На старта на надпреварата той разгроми намиращия се на място пред него в световната ранглиста Дуди Села (№94) със 7:5, 6:1 за малко над час игра. Победата е четвърта за българския тенисист в Ница, след като той тръгна от квалификациите.

Това означава, че Димитров ще се изправи във втори кръг на надпреварата срещу един от фаворитите и поставен под номер 2 - Жил Симон (№12). Двубоят е в сряда от 17,00 часа!

Димитров доминираше в целия мач със Села и можеше да постигне дори по-убедителна победа. Той реализира пробив още на старта на срещата и поведе с 3:0. При 5:3 Димитров пропусна да затвори сета и опитният израелец изравни за 5:5. Дотук обаче свършиха добрите изяви на Села в мача и Димитров без проблеми отново проби и взе сета със 7:5.

Втората част се превърна в представление на Димитров, който можеше да спечели този сет и на нула, но все пак го стори "само" с 6:1.

До момента Григор Димитров и Жил Симон са играли два път и успехът неизменно е бил в полза на французина. И двете срещи бяха през 2009-а.

Първо в Марсилия Симон спечели трудно с 4:6, 6:3, 7:5, а няколко месеца по-късно в Лондон на трева имаше нужда от два тайбрека - 7:6(7), 7:6(5).

До момента Григор Димитров е спечелил 32 точки за световната ранглиста, където в момента се намира 95-о място и се опитва да се придвижи по-напред, за да се бори за участие на Олимпийските игри.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА НА ТУРНИРА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини