Григор Димитров заслужи място в основната схема в Ница



20-05-2012 15:43 | Станко Димов

Григор Димитров заслужи място в основната схема на турнира в Ница (АТР 250, клей). След като в събота записа две чисти победи, днес 21-годишният българин се поздрави с успех и последното стъпало от квалификациите.

Димитров имаше за съперник представителя на домакините Ерик Продон (Франция, №116) и се наложи с 4:6, 6:1, 6:4. Григор изигра силен двубой, в който за жалост загуби първия сет след един пробив.

През втората и третата част българинът сервира фантастично, като не даде нито един шанс за пробив пред опитния си съперник. Особено изразителен бе Гришо в третия сет, когато загуби само една точка при свой сервис!

Трите победи на Григор Димитров в квалификациите, освен място в основната схема, му осигуряват и 12 точки за ранглистата. Съперник на хасковлията в първия кръг от схемата ще бъде Дуди Села (Израел). При успех, нашето момче ще се изправи срещу един от фаворитите в турнира Жил Симон.

Ако отпадне на старта на основната схема, българинът няма да вземе точки (освен тези от квалификациите). При победа обаче хасковлията ще си гарантира поне още 20 точки.

Водач в схемата в Ница е Джон Иснър. Сред другите любопитни имена в турнира са още Жил Симон, Николас Алмагро, Гаел Монфис, Бърнард Томич и др.

Димитров и Села ще излязат на корта в понеделник около 14,00 часа българско време.

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини