Успешен старт за Григор Димитров в Ница



19-05-2012 16:01 | Станко Димов

Григор Димитров записа победа на старта на квалификациите на турнира в Ница (АТР 250, клей). Най-добрият български тенисист се наложи със 7:5, 7:5 над получилия „уайлд-кард” за квалификациите представител на домакините Александре Сидоренко (№389).

Първият се на срещата бе решен от пробив на Димитров в 11-ия гейм, след което със сервис на своя страна Гришо затвори за 7:5. Българинът започна колебливо втората част и допусна пасив 0:2 гейма след ранен пробив.

Преднината на Сидоренко обаче не се задържа за дълго, тъй като пробивът моментално бе върна – 2:2. Подобно на първата част, развръзката на корта дойде в 11-ия гейм, когато Гришо осъществи решителния втори пробив и поведе с 6:5, след което с лекота затвори мача след точно час и половина игра.

Във втория кръг на пресявките Димитров ще срещне бразилеца Жоао Соуса, който по-рано днес победи в два сета Евгени Корольов. 23-годишният Жоао Соуса е висок цели 193 см., играе с дясна ръка и към момента е №118 в ранглистата на АТР.  Двубоят ще бъде след няколко часа.

Тенис на живо с bet-at-home.com.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини