ВИДЕО: Федерер с вдъхновяващо представление



19-05-2012 00:03 | Николай Драгиев

Роджър Федерер без проблеми се класира за полуфиналите на "Мастърс 1000" в Рим. Швейцарецът разгроми местния любимец Андреас Сепи с 6:1, 6:2 за 54 минути игра. Това значи само едно - в събота ще станем свидетели на сблъсък между Федерер и световния номер 1 Новак Джокович.

Иначе Федерер за пореден път демонстрира, че се намира в чудесна форма и истински се забавляваше на корта срещу Сепи. Той показа почти целия арсенал от удари, с който разполага и на моменти остави зрителите без дъх. Трябва да се отбележи, че и Сепи не изглеждаше в добро физическо състояние след маратонските си предходни мачове.

Първият сет бе истинска лекция от страна на Федерер. За 11 минути той поведе с 5:0 и смълча италианската публика, която очакваше много повече от местния №1. Сепи стигна до една точка за пробив и направи два равностойни гейма до края на сета, но все пак Фед-Експрес го довърши с 6:1 за 19 минути игра.

Иначе рекордът за най-кратък мач е 29 минути, поставен от Грег Руседски, но Сепи подобри представянето си и не допусна Федерер да мисли за подобно постижение във втория сет.

Въпреки това бившият номер 1 без проблеми проби за 3:2 и с лекота затвори мача в своя полза след 6:2 за общо под час игра.

Така в събота от 21,00 часа българско време ще видим сблъсък №25 между Новак Джокович и Роджър Федерер, които не са играли един срещу друг от 9 месеца. До момента Федерер, въпреки някои неуспехи срещу световния номер 1, води с 14:10 в преките им сблъсъци. На клей предимството също е за него - 3:1.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини