„Експресът” потегли и във Вечния град (ВИДЕО)



16-05-2012 16:21 | Станко Димов

Роджър Федерер започна с очаквано лесна победа участието си на турнира в Рим („Мастърс 1000”). За малко повече от час швейцарецът се наложи с 6:3, 6:4 над Карлос Берлок (Аржентина).

Един единствен пробив се оказа достатъчен на Федерер да затвори първата част. През втората той проби за 3:2, но изненадващо Берлок успя моментално да върне пробива – 3:3.

Малко по-късно обаче Федерер отново се справи с подаването на съперника и поведе с 5:4, след което, със сервис на своя страна, нямаше никакво проблеми да подпечата мястото си в трети кръг.

Там го чака друг бивш №1 в света – Хуан Карлос Фереро, който през последните години се загуби от пейзажа заради многото здравословни проблеми.

Любопитното е, че благодарение на успеха днес Федерер на практика защити точките, които спечели в Рим миналата година. Припомняме, че през 2011-та швейцарецът отпадна в трети кръг след поражение от Ришар Гаске.

Място в трети кръг си осигури и Хуан Мартин дел Потро, който също показва впечатляваща форма от началото на сезона на клей в Европа. Аржентинецът се справи 6:4, 6:2 с Михаил Южни и в трети кръг ще излезе срещу Жо-Вилфед Цонга. Любопитното е, че победителят от този суперсблъсък ще се натресе на световния №1 Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини