Федерер ще играе в Рим, мисли за рекорда на Сампрас



15-05-2012 16:11 | Николай Драгиев

Роджър Федерер е потвърдил пред медии в Швейцария, че ще играе в "Мастърс 1000" в Рим. Швейцарецът имаше опасения, че няма да успее да се възстанови след натоварената минала седмица в Мадрид, но изглежда лекарският му щаб е свършил отлична работа и в сряда той ще излезе на корта срещу Карлос Берлок.

Иначе Федерер вече е в Рим и дори публикува снимка в своя профил във Фейсбук. "Рим е невероятен град," обобщава Федерер, който очевидно е в добро настроение.

Самият Федерер, който от тази седмица отново се завърна като номер 2 в световната ранглиста, отново потвърди че амбицията му е да изпревари и Новак Джокович в подреждането.

"Когато бях номер 1 не съм гледал непременно към рекорда на Сампрас. Можех да го подобря още преди години, ако си го бях поставил като единствена цел. А може би не съм бил достатъчно добър и никога няма да успея да постигна това. В крайна сметка не е нужно да подобря всички рекорди на Пийт. Щастлив съм от това, което съм постигнал," коментира още Федерер.

Любопитното е, че от US Open насам Федерер е спечелил 45 от последните си 48 мача.

Самият Федерер има нужда да спечели турнира в Рим, ако иска със сигурност да запази второто си място в световната ранглиста. Той се бори за него с Рафаел Надал, който пък се нуждае от поне финал, за да може да изпревари швейцареца.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини