Надал за ранглистата: Втори или трети няма значение



14-05-2012 19:19 | Николай Драгиев

Рафаел Надал поздрави Роджър Федерер за титлата му от "Мастърс 1000" в Мадрид на синия клей. Испанецът определи Федерер като играч, който по най-добър начин се настройва към отделните кортове и в това се крие причината за успеха му.

Според Надал обаче повечето кортове през сезона трябва да предлагат приблизително еднакви условия за игра, а не рязко по-различни както е било в Мадрид.

"Федерер е фантастичен играч - вероятно най-добрият в историята и най-добрият що се отнася до това да се адаптира към всеки корт. Проблемът не е в това да се адаптираш към даден корт, а това че условията навсякъде трябва да са сравнително еднакви. Поздравявам Роджър и това е," обясни Надал.

Рафа коментира и загубата си от Фернандо Вердаско в Мадрид. "Синият клей е минало и не ми се говори повече затова. Сега целта ми е да спечеля в Рим. Мисля и за "Ролан Гарос". Загубих и просто не показах нивото, което бе нужно, за да спечеля. Тук в Рим е един от любимите ми турнири и аз обичам да играя на него. Публиката ме харесва и съм силно мотивиран да покажа най-доброто от играта си," обясни той.

Надал уточни, че далеч не е страшно това, че е загубил второто си място в световната ранглиста от Роджър Федерер. Според него нямало особена разлика дали си номер 2 или 3. "Това не променя нищо. Просто трябва да печелиш мачовете си. Независимо дали си втори или трети трябва да спечелиш мача си от полуфиналите," смята Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини