Пийт Сампрас: Ще бъде велико постижение, ако Джокович спечели и "Ролан Гарос"



14-05-2012 14:26 | Николай Драгиев

Легендата на световния тенис Пийт Сампрас заяви, че ако Новак Джокович спечели предстоящия "Ролан Гарос" 2012, то това ще бъде "едно от най-великите постижения в историята на спорта."

Според Сампрас, който има 14 титли от Големия шлем и рекордните 286 седмици начело на ранглистата, няма никакво значение че Джокович ще спечели четирите турнири от Големия шлем поред, макар не в един сезон.

На практика серията на Джокович стартира на Уимбълдън, след което той спечели US Open и Australian Open. Така евентуална титла в Париж пак ще го направи победил в 4 поредни турнири от Големия шлем.

"Ще бъде впечатляваща серия, ако той спечели в Париж. В последните 18 месеца той определено промени много ситуацията в тениса. Винаги съм мислел, че той има невероятен потенциал, но преди беше малко на приливи и отливи," анализира Сампрас.

"Сега той е много по-силен състезател що се отнася до психиката. Той обича своята родина и сякаш играе всеки мач заради нея. Влага много страст, направи чудесна серия и ако спечели в Париж, той ще има 4 големи титли поред. Всички турнири от Голямата четворка.

"Той е сред фаворитите и ако го стори това ще бъде едно от най-великите постижения в спорта. Той е просто изключителен играч. Може да имаме трима играчи, които са спечелили всички турнири от Големия шлем в едно поколение. Това е повече от впечатляващо," смята още Сампрас.

Американецът смята, че това че Джокович ще вземе четирите турнира не в една календарна година, далеч не обезценява постижението му, а дори напротив. "Да спечели и четирите турнира би било страхотно за Новак и ще е едно от най-добрите постижения изобщо в спорта. Той е способен да го направи."

Въпреки всичко Сампрас споделя още, че Рафаел Надал все още е фаворит за спечелването на Откритото първенство на Франция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини