Перфектният Федерер с лекота на финал №104 (ВИДЕО)



12-05-2012 21:10 | Николай Драгиев

Роджър Федерер се класира за своя 104-и финал на ниво ATP. Швейцарецът победи с 6:2, 6:3 Янко Типсаревич в полуфиналите на "Мастърс 1000" в Мадрид. Така в неделя Федерер ще спори с Томаш Бердих за своята 74-а титла.

За Федерер залогът освен титлата ще бъде още по-голям, тъй като при победа ще може да заеме второто място в световната ранглиста. Моментът е важен, тъй като след турнира в Рим следващата седмица, ще се определят поставените за предстоящия "Ролан Гарос".

Федерер нямаше абсолютно никакви проблеми с Типсаревич. Той изигра почти безгрешен първи сет, в който не направи грешки и спечели с 6:2 за 30 минути игра.

Лекцията на Федерер продължи и във втория сет. Той грабна първи пробив и понеже сервираше първи лесно взе аванс от 4:1. Типсаревич имаше един шанс да върне пробива, но не го стори и това бе последният му шанс в мача. Федерер затвори мача с 6:3 в своя полза.

До момента Федерер води с 10:4 победи срещу Томаш Бердих, който е съперникът му във финала. И ако Федерер има 19 титли от "Мастърс 1000" сериите, то Бердих ще играе едва третия си финал. Чехът има една титла от тази категория.

Бердих и Федерер имат само два мача на клей, които са спечелени от швейцареца. Важно е да се отбележи, че Бердих е спечелил 3 от последните 5 мача между двамата.

Интересен факт е, че от US Open 2011 насам Роджър Федерер има 44 победи и само 3 загуби. С победата си над Типсаревич Федерер премина и границата от спечелени 70 милиона долара от наградни фондове.

Финалът в Мадрид е насрочен в неделя от 17,30 часа българско време.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини