Забавно: Какво мисли Рафа за евентуалната загуба на второто място в света?



11-05-2012 13:44 | Станко Димов

Французите доказано са сред хората с отлично чувство за хумор. Демонстрират го колегите от официалния сайт на „Ролан Гарос”, които не пропускат възможността да публикуват забавен колаж с някои от най-големите имена в тениса, когато има подходяща тема.

А такава в момента определено има, защото 6-кратния шампион от „Ролан Гарос” Рафаел Надал е на път да отстъпи второто място в ранглистата пред Роджър Федерер.

Това може да стане още идния понеделник, ако преди това швейцарецът успее да спечели турнира в Мадрид.

Дори и да не измести Рафа сега, шансовете на Федерер да го направи преди „Ролан Гарос” са огромни. След турнира в Мадрид най-добрите тенисисти се пренасят в Рим, където има още един турнир от „Мастърс 1000” сериите.

Добрата новина за Федерер е, че миналата година той отпадна във Вечния град още в трети кръг, т.е. има да защитава изключително малко за неговите стандарти точки. За справка – както в Мадрид, така и в Рим, Рафаел Надал има да защитава точки от участие на финал.

Куриозното в случая е, че при евентуален сблъсък в Мадрид между Джокович и Федерер (полуфинал), Рафа за първи път от доста време насам ще стиска палци за сърбина. Или поне така предполагат френските журналисти. Ето и техния забавен колаж.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини