Григор Димитров донесе победата на България над Монако



07-03-2010 14:44 | Николай Драгиев

Григор Димитров донесе победата на България над Монако. Днес най-големият талант на българския тенис разби с 6:3, 6:3, 6:1 Бенжамен Балере от Монако. 249-ият в света Балере въобще не бе равностоен опонент на нашето момче и дори не успя да пробие подаването му.

 

С невероятната си игра Григор взриви за втори път препълнената зала "София", която бе на крака през повечето време от двубоя.

 

Гришо спечели двете си срещи сингъл, заедно с Цветан Михов пък надвиха "монегаските" и при двойките. Единствената загуба за тима ни до момента записа Тодор Енев, който драматично падна от първата ракета на гостите Бенжамен Балере с 2:3 сета.

 

В последния мач на сингъл, който бе без значение, капитанът на нашите Огнян Илиев заложи на Цветан Михов. Младокът обаче падна с 1:6, 4:6 на Тома Оже.

 

България ще играе в следващата фаза със Словения. Словенците надвиха тима на Норвегия, който пък ще играе с Монако за оставане в зона Европа/Африка. Срещите са от 9 до 11 юли.

 

Григор пък е единственият действащ играч в света, който няма загуба в турнира за купа "Дейвис". Той има баланс от 9 успеха и нито 1 загуба.

 

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА:

 

Григор Димитров - Бенжамен Балере (Монако)

 

6:1 - Балере се предаде и психически!! Гришо прави нов проби и без проблеми на свой сервис приключи мача. България е във втори кръг във II група на зона Европа/Африка.

 

4:1 - Нови два гейма за Гришо, един от тях пробив. Първата ни ракета блестящо взе подаването на Балере, тъй като пласира няколко безгрешни минаващи удари, а и състезателят от Монако грешеше често.

 

2:1 - Гришо имаше ново много трудно подаване, но Балере не издържа на напрежението във важните точки за пробив, които имаше. Димитров иначе завърши с мощен ас.

 

1:0 - Доста трудности за Григор в първия му сервис-гейм на последната част, но въпреки това, той оцеля и повежда отново в резултата.

 

Начало на третата част - България е само на сет от класиране в следващата фаза.

 

6:3 - Гришо не само си взе своя сервис, но и завърши с блестящ пробив този сет. Най-хубавото е, че ще започне при свой сервис следващия сет. Балере изглежда доста объркан.

 

4:3 - След пробива двамата са сравнително стабилни при подаванията си. Те опитват максимално да разнообразяват играта си и и опитват често къси топки.

 

2:1 - Гришо стартира с пробив. Феноменален лоб на Григор му донесе точка за пробив в подаването на Балере, а след това и грешка на Бенжамен, донесоха нова преднина на българина.

 

Начало на втория сет!

 

6:3 - Гришо имаше мъничко проблеми да затвори сета. Той губеше с 15:30, но с брутален форхенд-драйв и смач по отскочила топка, той приключи тази част - 6:3.

 

5:2 - Гришо оцеля. Балере постави първата ни ракета на изпитание, имаше 2 точки за пробив, но това не се оказа достатъчно. Ас и прекрасно стоп-воле за Григор бяха достатъчни, за да спаси подаването си.

 

4:2 - Балере се разигра при свой сервис, но Григор също не му отстъпва. Двамата правят впечатляващ мач до момента.

 

3:1 - Григор пропусна точка за пробив и след страхотно разиграване, Балере се спасява. Изглежда, че Бенжамен все пак ще влезе в своя ритъм след трудното начало.

 

3:0 - Перфектно начало на Григор Димитров, който направи пробив в подаването на Балере, след което го затвърди и поведе с 3:0 гейма.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини