Трима българи на четвъртфинал на Carlsberg Cup във Варна



10-05-2012 17:00 | Станко Димов

Трима български тенисисти ще има на четвъртфиналите на международния турнир на ITF Carlsberg Cup във Варна, който е организиран от Българската федерация по тенис и е с награден фонд 10 000 долара.

Така Димитър Кузманов (на снимката), Тодор Енев и победителят от мача между Тихомир си осигуриха по две точки за световната ранглиста. При двойките поне една български дует ще спори за титлата, след като Валентин Димов и Димитър Кузманов се класираха без игра на финала, заради отказа на румънците Теодор Дачиян Крачун и Адриан Кручат.

На единично Кузманов отстрани в трисетов двубой петия поставен Разван Сабъу от Румъния с 6:2, 4:6, 6:3. На четвъртфиналите 18-годишният пловдивчанин излиза срещу третия в схемата Мохамед Сафуат. Египтянинът надделя над Динко Халачев със 7:5, 6:4.

Тодор Енев също победи поставен тенисист. Рекордьорът на България по мачове за Купа „Дейвис” се наложи над №6 Михаил Василиев от Русия с 6:1, 2:0 и отказване на съперника. Следващият опонент на 30-годишния Енев е отново руснак.

Това е четвъртият в схемата Иван Сергеев. Дъждът спря мача на №7 Грозданов с Лазов при резултат 3:1 за варненеца. При доиграването Тихомир се наложи с 6:2, 6:3. На четвъртфинал той ще играе с втория Александър Фоли от Белгия.

Димов отпадна на сингъл, след като отстъпи на осмия Олександър Недовезов от Украйна с 2:6, 4:6. Динко Халачев и Петър Трендафилов са на полуфинал при двойките. Ако времето позволи, те ще спорят по-късно днес с украинския дует Олександър Недовезов и Иван Сергеев, за да направят финала на кортовете на ТК „Черно море Елит” изцяло български.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини