Борис Бекер: Няма кой да спре Федерер



07-03-2010 10:28 | Станко Димов

Една от легендите на мъжкия тенис - Борис Бекер сподели, че едва ли някой има сили да свали Роджър Федерер от трона. Според Бекер швейцарецът показва тенис от друго измерение и не оставя никакъв шанс на конкурентите си.


"Надал игра силно през 2008 година и оспори лидерството на Федерер. Аз обаче мисля, че това само помогна на Роджър да стане още по-добър играч. Едва ли Рафа има сили да пребори най-великия тенисист за всички времена", коментира Бекер, който другата седмица ще бъде една от звездите на церемонията по награждаването на "Лауреус" в Абу Даби.


"Всички, които харесваме тениса искаме да видим един сериозен конкурент на Федерер, който да е готов да го пребори. Към днешна дата обаче такъв човек просто няма, дори и Анди Мъри не влиза в това число", коментира Бекер.


"Когато става въпрос за турнири от Големия шлем, Федерер става коренно различен играч. Той трудно може да бъде победен в подобни мачове. Тенисът се нуждае от човек, който може да надвие Роджър в битки от Шлема", каза още Бекер.


Борис Бекер, който е бивш номер 1 в света, има 6 титли от Големия шлем в кариерата си, както и едно олимпийско злато. Германецът стана най-младият тенисист, печелил "Уимбълдън". Бекер го направи едва на 17 години.

Авторитетното издание "Tennis Magazine" класира Бекер на 18-о място в листата от 40 най-добри играчи за периода 1965-2005 година.


В турнирите от Шлема постижението на Бекер е 163 победи и 40 загуби, което прави коефициент 80.3.


Единствените играчи в света, които имат коефициент над 80 в турнирите от Шлема са: Бьорн Борг (89,8), Федерер (87.5), Надал (85,7), Сампрас (84,2), Джими Конърс (82.6), Лендъл (81,9), Макенроу (81,5 ) и Агаси (80,9).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини