Гришо призна: Сравненията с Федерер са прекалени и ми тежат



09-05-2012 11:35 | Николай Драгиев

Страстта на Григор Димитров към изкуството е много силна. Най-вече към чувствените картини на Густав Климт. Репродукции на шедьовъра "Целувката" са по стените в жилището на българина.

"Мечтата ми е един ден да мога да си позволя оригинала", признава тенисистът. Репортажът е на френското сп. "Екип магазин". Григор, Кей Нишикори, Райън Харисън и Милош Раонич са "Младите стрелци". Ето още от представянето на българската звезда.

"Не е лесно да влезеш в ролята на Новия Федерер, когато нямаш осанката на истинския. Само бледа прилика, магически проблясъци от бекхенда с една ръка и придвижване на ас от класическите танци. Според треньора Патрик Муратоглу той има качества за истинска звезда, сред които и желанието да блести, за да съществува. А за самия Григор, който никога не се е възприемал като друг, сравнението с Федерер е тежко за носене.

Това е прекалено и непрекъснато го слушам, признава Димитров. А когато му напомнят, че в началото швейцарецът изобщо не е бил сегашния уравновесен човек и е чупил ракети, ругал и плакал след загуби, Григор казва: Знам и съм намерил решението за себе си. Аз още работя. Стъпка по стъпка, като опитвам различни неща.

Димитров е избрал за свой дом Тивервал-Гриньон край Париж в академията на Муратоглу. Треньорът познава добре вътрешния механизъм на своя възпитаник и се надява да го върне в правия път. "Григор Димитров е нещо като маниак. Обича всичко около него да е наред, за да има ясни идеи за бъдещето", обяснява Муратоглу.

Източник: в. "24 часа"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини