Федерер: Нямам проблем с Надал, думите му не ме нараниха



08-05-2012 10:46 | Николай Драгиев

Роджър Федерер заяви в Мадрид, че личните му отношения с Рафаел Надал не са пострадали от задочните спорове, в които двамата влязоха в последните месеци. Според Федерер всичко това се дължи на факта, че двамата почти не са се срещали лично от миналата година насам.

По време на Australian Open Надал разкритикува Федерер, че не прави достатъчно като президент на съвета на тенисистите. Двамата имат несъгласие по въпроса за ранглиста на базата на 2 години и още няколко подобни теми.

"Много е лесно да не казваш нищо. Всичко сякаш е позитивно, аз съм джентълмен и така страдат останалите," бе заяви Надал преди време.

По време на престоя си в Мадрид Федерер уточнява, че за последните шест месеца двамата почти не са имали възможност да поговорят и според него от това произлиза цялата ситуация.

"Всички тези въпроси не мисля, че са разрушили нашите отношения. Важното е, че и двамата се опитваме да направим най-доброто за нашия спорт. Това е ключовото в случая. За мен, при цялото ми уважение към Рафа, нищо не се е променило. Уважавам го по същия начин, както и преди," заяви Федерер пред испанската преса.

"Все пак това е първият случай, в който двамата имаме различни мнения. Как да се справим с това? Като говорим по темата. А досега не сме имали такъв шанс. За мен всичко е наред. Това, което той каза в Австралия не ме нарани, честно. Не мисля, че е нужно да ми се извинява. Каквото се е случило... случило се е. Знам, че това, което прави е чудесно за нашия спорт и скоро отново ще работим заедно," допълва дипломатичният Федерер.

"Нормално е да имаме различни мнения. Видяхме се за кратко само в Лондон и Мелбърн, така че не сме имали време да поговорим. Нямам проблем с Надал независимо какво той казва или мисли," категоричен е Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини