Силно българско участие на турнира Carlsberg Cup във Варна



07-05-2012 17:17 | Николай Драгиев

Почти целият национален отбор на България за Купа „Дейвис” ще участва на турнира Carlsberg Cup на Международната тенис федерация във Варна, който е с награден фонд 10 000 долара и е организиран от Българската федерация по тенис.

Общо деветима наши състезатели ще играят в основната схема на състезанието на „Черно море Елит”. Героят от плейофа с Македония в София Димитър Кузманов се изправя в първия кръг срещу чилиеца Рикардо Урсуа-Ривера. Мачът е насрочен за сряда.

Рекордьорът по мачове за България Тодор Енев получи „уайлд кард” от организаторите. По волята на жребия пловдивчанинът ще срещне партньора си на двойки в националния отбор Петър Трендафилов, който също участва с покана.

Поставен под №7 в схемата е варненецът Тихомир Грозданов. Той започва срещу преминалия квалификациите Владимир Крук от Беларус. Валентин Димов излиза срещу Василе-Александру Гилеа от Румъния. Получилият „уайлд кард” Марсел Радев играе срещу шестия в схемата Михаил Василиев от Русия. Александър Лазов започва с Томислав Йотовски от Македония.

Във вторник от българите на единично ще играят само преминалите през квалификациите Динко Халачев и Андреас Нейков. Халачев среща Александрю-Даниел Карпен, който също преодоля пресявките във Варна. Нейков пък излиза срещу квалификанта Томас Щатценберг от Австрия.

Водач в схемата е холандецът Антал ван ден Дайм, който е №290 в публикуваната днес световна ранглиста на АТР.

„Карлсберг” организира три поредни фючърса под наименованието Carlsberg Cup. Следващата седмица ще има турнир в Пловдив на кортовете на ТК „Локомотив”, а от 19 май стартира състезанието в София на Българският национален тенис център „Карлсберг”.

Тенис на живо от Мадрид с Bet-at-home.com

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини