Джокович: Имам всичко необходимо, за да спечеля „Ролан Гарос”



07-05-2012 14:09 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович не крие, че до края на сезона, а може би и до края на кариерата, цел №1 пред него ще бъде „Ролан Гарос”. Турнирът във френската столица е единственият от Големия шлем, който сърбина няма във витрината си.

Нещо повече – Джокович никога не е достигал дори до финал на „Филип Шатрие”. Миналата година Ноле бе много близо до трофея, но в полуфиналите отстъпи с 1:3 сета пред Роджър Федерер, който пък в последствие регистрира редовната си загуба от Рафаел Надал.

„Искам да играя на финал на „Ролан Гарос” за първи път в кариерата ми. Усещам, че тази година съм готов да го направя”, сподели Джокович в интервю за официалния сайт на надпреварата.

„Ролан Гарос” е уникално предизвикателство. През последната година и половина постигнах толкова много и сега увереността ми е на изключително ниво. В пика на кариерата си съм и играя най-добрия си тенис. За да спечелиш „Ролан Гарос” преди всичко трябва да вярваш, че можеш да го направиш. Аз имам всички причини да вярвам, че мога да го сторя още тази година”, коментира Джокович.

Оптимист за битките на клей е и треньорът на световния №1 – Мариян Вайда. „Ноле спечели последните 3 турнира от Големия шлем. Според мен може да увеличи бройката на 4 поредни и му го казах. Наистина ще бъде невероятно, ако Джокович спечели последователно всички турнири от Шлема. Това е неговата голяма цел и той е изцяло фокусиран върху нея”, коментира Вайда.

При успех на червените кортове в Париж Джокович ще направи т.нар. „кариерен шлем” – като ще притежава всички турнири от Топ 4. В момента сред активните състезатели само двама са го постигали – става въпрос разбира се за Роджър Федерер и Рафаел Надал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини