Надал замълча за синия клей, поиска титлата и в Мадрид



06-05-2012 19:58 | Станко Димов

Рафаел Надал сложи край на задочната „битка” със синия клей, на който се провежда турнирът в Мадрид този сезон. В официално интервю за сайта на надпреварата Матадора заяви, че е казал достатъчно по тази тема и сега иска само да се концентрира върху играта си.

„Както аз, така и повечето от топ-играчите в света ясно обявихме мнението си за синия клей. Мисля, че няма смисъл да казвам каквото и да било повече. Без съмнение надпреварата в Мадрид е една от най-силните в календара на ATP и аз искам да се представя силно тук”, коментира Надал.

Испанецът нямаше спечелена титла близо година, преди да триумфира в Монте Карло и Барселона.

„Винаги се чувствам специално, когато играя в Испания. Винаги съм казвал, че за мен няма друго подобно място в света! Публиката в Мадрид е невероятно. През годините ми е помагала много в тежките моменти. В главата ми изплуват двубоите срещу Любичич, Федерер и Джокович, които нямаше как да спечеля, ако не беше уникалната подкрепа от трибуните”, коментира Надал.

„Радвам се, че в Монте Карло преди няколко седмици успях да победя Джокович и да прекъсна негативната серия срещу него. Преди това ме беше победил в 7 поредни финала. В някои от случаите и аз бях близо до успеха, както бе в Мелбърн тази година, но така или иначе той побеждаваше. В Монте Карло играх на изключително ниво и заслужено го победих”, каза още Надал.

Световният №2 призна също, че се надява да направи хеттрик от титли идната седмица и да спечели надпреварата в Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини