Григор Димитров: Радвам се, че тенисът се популяризира в България



05-05-2012 15:46 | Николай Драгиев

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че е доволен от днешната си победа с 6:0, 6:0 над първата ракета на Македония Томислав Йотовски за 44 минути в мач от Купа "Дейвис".

С успеха на Димитров България спечели решителния плейоф и вече ще играе в по-горната група II за Купа "Дейвис". Самият Димитров не пропусна да отличи своя съотборник Димитър Кузманов за волевата победа в първия мач.

"Това бе най-лесният ми мач. Мико бе нашият герой днес. Направихме няколко доста добри дни и успяхме да се наложим. За в бъдеще се надявам да бъдем още по добри," обясни Димитров веднага след успеха си.

"Да благодарим на (капитана) Огнян Илиев, който е нашето гуру. Цялата обстановка бе много добра, а и ние бяхме много сплотени през цялото време. Публиката също много ни помогна и това изигра важна роля. За в бъдеще се надявам на още подкрепа," допълни Гришо.

"Можем да стигнем навсякъде. На всеки един турнир имаме шанс, ако играем като отбор. В тези мачове не ти трябва много, ако играеш със сърце. Много хора са го показвали за Купа "Дейвис". Дано за в бъдеще всички сме здрави и да нямаме контузии. Това е най-големият ни враг.

"Олимпиадата е цел номер 1 за мен. Има много турнири до тогава. Да видим как ще се получат нещата. Публиката много ме подкрепяше. Днес всяка една седалка бе запълнена. Радвам се, че тенисът се популяризира в България," каза още развълнуваният Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини