Григор унижи и Македония, прати България в по-горна група



05-05-2012 15:01 | Николай Драгиев

Григор Димитров донесе втора победа на България над Македония и по този начин върна страната ни във група II на зона "Европа/Африка" за Купа "Дейвис".

Григор надигра Томислав Йотовски с 6:0, 6:0 за 44 минути игра и заедно с успеха на Димитър Кузманов преди това, оформи крайното 2:0 за България над Македония.

Така в последните три дни Григор Димитров записа три изключително убедителни победи без да загуби сет. Така Димитров очевидно навлиза в добра форма за сезона на клей. От новата седмица Димитров ще играе на турнир от сериите "Чалънджър" в Прага.

"С Григор и Димитър Кутровски имаме шанс до една година да се изкачим поне още една група за Купа "Дейвис"," това прогнозира бившият национал Ивайло Трайков пред БНТ.

Иначе Гришо нямаше никакви проблеми с 996-ия в света македонец и го разби по всички показатели в играта за радост на шумната българска публика в София.

Това е третият двубой между България и Македония, като всичките са били в ІІІ група на турнира. През 1995 г. в Сан Марино националите ни отстъпиха с 1-2. През 2001 година в Мавриций българите спечелиха с 3-0.

Така нашият отбор в състав Димитър Кузманов, Тодор Енев, Петър Трендафилов, Григор Димитров и капитанът Огнян Илиев успяха да постигнат своята цел и да върнат България в едно по-високо ниво за Купа "Дейвис".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини