Гришо: Важно е да играя добре, а не само мястото в топ 100



02-05-2012 15:30 | Николай Драгиев

Най-добрият български тенисист Григор Димитров бе критичен към себе си въпреки успеха с 6:1, 6:1 срещу Флавио Дече от Албания в първия си мач за България в турнира за Купа "Дейвис" през 2012-а година.

На практика Гришо осигури крайната победа на България над Албания, след като по-рано днес и Димитър Кузманов постигна успех и нашите имат аванс от 2:0 преди срещата на двойки.

Димитров остана изненадан и от факта, че доста хора посетиха Борисовата градина и Националния тенис център, за да наблюдават мача му въпреки горещото време и работния ден след поредицата почивни.

"Двата мача, които изиграхме днес бяха на средно ниво. Определено не играх на най-високото си ниво," призна Гришо след категоричната победа над непретенциозния противник.

"Радвам се, че все пак минахме през първия кръг. Искаме да се изкачим в групата, всички държим на крайната победа и изкачване в по-горна група. В следващите мачове трябва да покажем по-добро ниво," анализира още Димитров.

"Не бях достатъчно концентриран, но срещу отделните типове играчи е различно. Мачът не беше равностоен, това ми изигра лоша шега и направих много грешки. Радвам се, че победих и гледам за следващия мач," обобщи още първата ни ракета.

Гришо отчете, че винаги е имал желание да играе за България и винаги, когато е можел да го прави, се е отзовавал с радост на поканата на капитана Огнян Илиев.

"Всички в отбора сме мотивирани да играем. Винаги съм играл за България, когато мога. Аз също съм минал през мачове с играчи на това ниско ниво, не е нещо ново за мен. Странно ми е да играя с такива състезатели, върнаха ми се спомените от преди," уточни с усмивка той пред репортера на БНТ Евгени Николов.

"Не очаквах толкова хора да дойдат да ме гледат, дори и с грешките ми. Радвам се, че тенисът се популяризира и хората го гледат. Наистина доста хора ме гледаха."

Димитров отчете, че Българската тенис федерация е направила много за Националния тенис център, който се превръща в една чудесна база за младите състезатели.

"За момента не искам да поставям ниво на българския тенис център, защото не е изцяло готов. На него могат да се развиват малките. Имаме една добра база. Имаме персонал и треньори и всички те ще работят здраво. Има сериозен потенциал тази база," каза Гришо.

"Надявам се да се връщам и да тренирам по-често тук. Миналата година не успях да играя за България, но тази година се случи. Винаги е хубаво да се върнеш у дома, в България. Да не забравяш от къде си тръгнал. Това е и едно от нещата, които ме накараха да се върна днес. Не само заради нуждата от участия за Олимпийските игри," каза още Григор при анонсираната от шефа на федерацията новина, че ще бъдат направени и няколко хард корта в скоро време.

"Топ 100 е много относително нещо. Може би не съм стигнал това ниво на игра, което искам да реализирам. Не се притеснявам от ранглистата, от точките. Винаги е било по-важно за мен да играя добре като цяло," завърши философски българинът.

Следващите два мача на Григор Димитров ще бъдат в петък и събота, когато се очаква кортовете в Националния тенис център в Борисовата градина да са пълни. Местоположението им е откъм Парк Хотел "Москва".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини