ВИДЕО: Григор Димитров: Не сънувам ранглистата, тя не ми е фикс идея



01-05-2012 16:16 | Станко Димов

Точките, победите и ранглистата не са ми фикс идея. Знам само, че трябва да подобря мястото сив  ранглистата. Здрав съм, а най-голямата ми цел към момента е да играя добре. Това е и единственото изискване на моя треньор към мен. Това са част от акцентите, на които обърна внимание най-добрият ни тенисист Григор Димитров на пресконференцията си днес. Гришо застана пред представителите на медиите в обновения Национален тенис център, като търпеливо и искрено отговори на всички въпроси.

„За момента се чувствам в един добър ритъм. През последните няколко седмици работих много върху играта си и върху физическата си подготовка. Изиграх доста турнири от началото на годината, но за съжаление нямах някои от очакваните резултати за момента. Не мисля обаче, че има място за притеснение.

Умората е неизбежен фактор в тениса. Нормално е, при смяната на турнири, настилки, многото пътувания, всичко оказва влияние. Но аз гледам да я преодолея (умората) и отново да съм на линия”, коментира Григор Димитров.

„Цел №1 за момента за мен са Олимпийските игри. Старая се да спечеля колкото е възможно повече точки и да се представям добре на турнирите. От там нататък всичко ще идва с времето. Не влизам всяка вечер в интернет, за да гледам колко точки трябва да наваксам и още колко победи трябва да запиша, за да си гарантирам място на Игрите. Знам само, че трябва да си подобря мястото си в ранглистата. Най-важното нещо за мен е да играя добре и да нямам контузии.

Победата над Бердих на турнира в Маями е страхотен спомен, но не я приемам като нещо кой знае какво. Ще бъда по-щастлив, ако започна да побеждавам играчи като него всяка седмица. Тогава вече подобни победи ще имат значение. Наистина в Маями се получи изключителен турнир за мен. През тези две седмици бях много концентриран, а двубоя с Бердих ми даде самочувствие да играя по-добре. Типсаревич? Там е различна обстановка. Срещу него винаги си имаме малка закачка”, разказа Димитров за силното си представяне на „Мастърс 1000” турнира в Маями.

Относно работата си с Патрик Муратоглу, първата ни ракета сподели:
„Не го приемам за нов треньор. Откакто съм част от неговата академия винаги ми е помагал. Винаги съм се чувствал добре приет и отношенията между нас са били страхотни. С него си паснахме и за момента нещата вървят доста добре, не мога да се оплача. Какво изисква от мен ли? Само едно – да играя добре!”.

В заключение Димитров призна, че мечтае един ден да спечели Уимбълдън, който определи като най-важния турнир в света.

СНИМКИ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА!

ЕКИП НА TENNIS24.BG


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини