България в група с Грузия и Албания за Купа „Дейвис”



01-05-2012 15:09 | Станко Димов

Българският национален отбор за Купа „Дейвис” ще търси изкачване в група II на зона Европа, като за тази цел ще трябва първо да се справи с отборите на Албания и Грузия. Това отреди тегленият днес жребий в обновения Национален тенис център. Жребият изтеглиха президентът на международната федерация Франческо Ричи Бити, президентът Тенис Европа Жак Дюпре и главният съдия Енрик Молина.

За да имаме шанс за прогрес в турнира, нашият отбор, начело с първата ни ракета Григор Димитров, трябва да спечели предварителната група, което ще му даде право на решителен плейоф. В него победителят от нашата Група „В” ще срещне станалия първи в Група „С”, където са тимовете на Черна гора, Армения и Македония.

Освен Григор Димитров, капитанът на българския тим Огнян Илиев е селектирал още Тодор Енев, Димитър Кузманов и Петър Трендафилов. За последния това ще бъде дебют в турнира.

„Разбира се, че нашата цел е само и единствено да се класираме в по-горна група. Запознати сме със състезателите на другите отбори. Някакво специално разузнаване не сме правили, но като цяло сме наясно какво да очакваме”, коментира капитанът Огнян Илиев.

„Федерацията по тенис ни осигури отлични условия за работа, за което искам да благодаря на г-н Стефан Цветков. Благодарен съм и на Митко Господинов, с който през годините се доказахме като добър екип. Имаме всичко необходимо да запишем победи в следващите дни, така че няма значение с кого ще започнем и кога ще са мачовете. Нямаме право на оправдания”, категоричен е Илиев.

Самата програма отреди първият съперник на нашия тим да бъде Албания. В 11:00 часа са двубоите на вторите ракети, а в 13:40 часа, пряко по БНТ1 ще се изиграе и срещата на първите ракети на двете страни. По-късно следобеда е двубоят на двойки.



СНИМКИ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА

ЕКИП НА TENNIS24.BG

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини