Рафа отдаде чест: Ферер заслужава повече от всеки да спечели в Барселона



29-04-2012 23:04 | Станко Димов

Рафаел Надал спечели втората си титла за сезона, след като в неделя следобед победи Давид Ферер на финала на турнира в Барселона. Рафа се наложи със 7:6, 7:5 след близо 3 часа игра, като след финала призна, че е бил много затруднен.

„Днес направих блестящ мач. Давид се представи страхотно и ме накара да играя на 100% от възможностите си. Това определено беше най-трудният ми двубой от началото на сезона на клей”, коментира Надал, който спечели турнира в Барселона за рекорден седми път.

„Ферер заслужаваше повече от всеки друг да спечели този турнир. Силно се надявам, че някой ден ще вдигне трофея тук. Поздравявам Давид за фантастичния сезон, който прави. Той е целият му екип заслужават само адмирации”, каза още Надал, който побеждава Ферер за четвърти пореден път във финала в Барселона.

Следващият турнир, на който Рафа ще се появи е този от „Мастърс 1000” сериите в Мадрид. Надпреварата придоби нечувана популярност, след като ще се проведе на син клей – идея, която никак не се харесва на Надал.

„Говорих с Анди (Мъри) и Новак (Джокович). Те са на същото мнение като мен. Не мисля, че е удачно да играем на сим клей, при това в средата на сезона на клей”, категоричен е Матадора.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини